Behandle huset

Her får du tips og råd til hvordan du skal behandle huset for å oppnå ditt ønskede resultat

Hvordan male huset?

Tjæralin har produkter som kan legges rett på nytt treverk, du slipper egen grunning. Vår Tjæralin Beis og Tjæralin Dekkende er svært godt egnet for både nye og gamle trefasader. Produktene gir gode overflateegenskaper og bevarer treverket i dybden.

Før du starter kan det være lurt med en vask av huset. Det setter seg mye smuss og skitt på huset, og dette må bort før du behandler veggen for et best mulig resultat. Tjæralin Husvask er spesielt utviklet for vask av husfasader for å fjerne støv, sopp og annen forurensing som setter seg i overflaten på treverket. Den brukes i anbefalt dosering 1:10.

 

Hvordan kan du få et flott resultat? Vi gir deg tips og råd, og du – husk at godt forarbeid er halve jobben!

 

Nytt treverk

Nytt treverk bør behandles før eller snarest mulig etter oppføring. Høvlet treverk bør rubbes før påføring. Materiale som har stått mer enn 3 uker bør stålbørstes og vaskes med Tjæralin Husvask for bedre vedheft. Trykkimpregnert tre behandles som nytt treverk, men det er spesielt viktig at saltutslag rengjøres grundig.

 

Tidligere beiset/malt treverk

Løs maling og løse trefibre må fjernes ved skraping/stålbørsting før alt vaskes med Tjæralin Husvask innen behandling.   

 

Slik gjør du:

1. Fjern gammel maling/beis på treverkoverflaten med malingsskrape eller stålbørste.

2. Skrubb underlaget godt med Tjæralin Husvask for å fjerne skitt, forurensing og løs maling.

3. Skyll grundig med vann. Overflaten må være ren og tørr før behandling.

4. Påfør Tjæralinproduktet sjenerøst. Tørt treverk er mer sugende og trenger mer Tjæralin.

5. Husk å mette endeveden grundig.

6. Tjæralin kan brukes fra -15°C til +40°C. Unngå beising i direkte sollys.

7. Før påføring av 2. strøk, sjekk at maling er tørr. Gni hånden på veggen, hvis det ikke smitter, kan du male.

Følger du denne oppskriften, samt bruker produkter fra Tjæralin, kan du være trygg på at huset ditt får den beste pleie og beskyttelse.

Siste fra bloggen:

Hvordan male veggen?

Å gi hjemmet ditt en oppfriskning med ny maling kan virkelig forvandle rommets utseende og følelse. Her gir vi deg en guide til hvordan du enkelt maler veggene innendørs.

Les mer »

Gjør terrassen klar til sommer og sol!

Gjør terrassen klar til sommer og sol! Finn den perfekte malingen for å fornye og beskytte ditt uterom. Utforsk vårt utvalg og få tips til et perfekt uteområde. Finn den perfekte malingen for å fornye og beskytte ditt uterom. Utforsk vårt utvalg og få tips til et perfekt uteområde. Terrassen er kanskje det stedet man har savnet mest gjennom en

Les mer »

Hvordan male muren?

Mange tenker at murhus krever mindre vedlikehold enn trehus, men vi må ta vare på muren også. Tjæralin har produktene du trenger om du skal male eller kun vaske muren.

Les mer »