Bruk sommeren på å male!

Det er sommer, kanskje den beste tiden på året! Det er også tiden for å holde på ute med hus, hytte og hage. Kanskje du skal male i sommer? Det været vi har over store deler av Norge nå for tiden er perfekt malevær.

Overskyet vær er nemlig det beste malingsværet! Vår tekniske avdeling pleier å si at har du overskyet vær med en temperatur rundt 23 grader og 50% luftfuktighet har du det perfekte maleværet. Nå skal det sies at det ikke er dagligdags å ha en luftfuktighetsmåler i boden. Derfor må man rett og slett føle seg frem når det kommer til luftfuktigheten. Du merker godt om det er for fuktig i luften.

Når det kommer til temperaturen kan du male med Tjæralin helt ned til minus 15 grader og helt opp til 40 grader. Så problem med temperatur er aldri tilstede med Tjæralin. Derimot er det viktig å vite at jo kaldere det er, desto lenger tid tar det før malingen tørker samt at malingen blir tykkere.

Vi har de klassiske Tjæralinproduktene Tjæralin Beis og Tjæralin Dekkende som har en høy glansgrad. Nyheter av året er at disse nå også kommer i en matt variant! Passer perfekt hvis du ønsker en matt overflate, det blir ganske så lekkert! Les mer om Tjæralin Beis og Tjæralin Dekkende her

Ser vi på værmeldingen i dagene fremover får vi perfekt malevær i store deler av landet, overskyet værtype og ingen regn. Det betyr at du bør finne din nærmeste Tjæralinforhandler her og sette i gang med prosjekt “male huset”.

God malesommer fra alle oss i Tjæralin! 

Se fargekart  Finn forhandler