Hvor ofte må jeg male?

Bruk farger og lag deg en høstlig oase!

Det å male huset er en stor, men nødvendig jobb! Til lettelse for de fleste kan vi fortelle at du ikke trenger å male huset så ofte hvis du er flink med husvasken! I løpet av vinterhalvåret samler det seg en del skitt, støv og svertesopp på kledningen. Dette kan føre til slitasjeskader på malingen. Derfor er det viktig å vaske huset hvert år.

Viktig å vaske huset hvert år

Hvor ofte du bør male kommer an på hvilken maling du bruker. Oljebeis kan vare opptil ca. 5 år, dekkbeis til ca. 8 år og maling til ca. 12 år. Dette avhenger da selvsagt av hvor huset ditt ligger og hvilke vegger som er mest utsatt. Har du hytte på fjellet eller bor på Vestlandet må du regne med at det er vestveggen som får mest slitasje. Ellers i landet er det sydveggen som er mest utsatt.

Når det gjelder både maling og vask oppfordrer vi til å se an situasjonen. Selv om det kan være mest praktisk og ta hele huset på en og samme gang, trenger ikke dette alltid å være tilfellet.

Vi har det du trenger!

Uansett om du skal vaske eller male huset – har vi produktet. Er du usikker på hva huset ditt trenger? Ta kontakt med oss! Våre eksperter hjelper deg.