Hvordan lagre malingsspannet?

Bruk farger og lag deg en høstlig oase!

Det er blitt november og nattefrosten har kommet flere steder i landet. Flere av oss blir kanskje bekymret for malespann som står ute ved hytteveggen eller i en utebod. Men har du brukt Tjæralin er ikke dette et problem. Tjæralin tåler nemlig frost! Det betyr at du kan lagre dine Tjæralinspann i boden ute, såfremt det ikke blir mer enn minus 15 grader.

Tjæralin tåler frost, og det betyr at du også kan male med Tjæralin på vinterstid! Men det er allikevel noen forholdsregler som må tas når man skal male på denne årstiden.

Forhåndsregler

  1. For det første er det lurt å ha god tid slik at du får avsluttet tidlig om dagen. Grunnen til dette er dugg som ofte opptrer på formiddagen og kvelden. Får du dugg på fuktig eller halvtørr maling vil det kunne oppstå matte skjolder, også kalt duggmatting. Pass derfor på å avslutt tidlig nok slik at malingen får tørket før dugget eventuelt kommer.                                                                                                                                                                             
  2. For det andre kan en fuktmåler være en god investering. Med denne kan du sjekke at treverket er ordentlig tørt før du begynner. Ved å måle fukten unngår du overraskelser innestengt fukt kan medføre.                                                                                                                  
  3. For det tredje må du følge med på værmeldingen, da regn kan skape stygge skjolder. Gode temperaturer og oppholdsvær er fine dager til malingsarbeid ute.

Ble du fristet til å ta den ene veggen du ikke rakk i sommer? Finn din Tjæralinforhandler her. Tjæralin kan brukes hele året!