Er det for sent å male huset eller hytta nå? Dette er et spørsmål vi ofte får tilsendt nå på denne tiden av året. Og svaret er nei, med Tjæralin er det ikke for sent å male nå! Tjæralin tåler frost og såfremt det ikke er kaldere enn rundt minus 15 grader, er det ingenting i veien for å male med Tjæralin!

Det er allikevel noen forholdsregler som må tas når man skal male om høsten.

  • For det første er det lurt å ha god tid slik at du får avsluttet tidlig om dagen. Grunnen til dette er dugg som ofte opptrer på formiddagen og kvelden på høsten. Får du dugg på fuktig eller halvtørr maling vil det kunne oppstå matte skjolder, også kalt duggmatting. Pass derfor på å avslutt tidlig nok slik at malingen får tørket før dugget eventuelt kommer.

  • For det andre kan en fuktmåler være en god investering. Med denne kan du sjekke at treverket er ordentlig tørt før du begynner. Ved å måle fukten unngår du overraskelser innestengt fukt kan medføre.

  • For det tredje må du følge med på værmeldingen, da regn kan skape stygge skjolder. Gode temperaturer og oppholdsvær er fine dager til malingsarbeid ute.

Med dette i bakhodet er det ingenting som stopper deg fra å male nå og utover høsten!

Finn din Tjæralinforhandler her og sett i gang – lykke til!