Hvor lenge etter regn kan du male?

Et spørsmål som stadig kommer inn til oss er hvor lenge etter regn du kan male med Tjæralin. Det viktigste er at underlaget er skikkelig tørt før påføring! Hvor lenge etter regn før man igjen kan begynne, avhenger av været. Normalt sett er det lurt å vente noen dager, men er det sol og varmt vil det tørke opp ganske fort.
Foto: Shutterstock

Når det gjelder å male etter regn, er det viktig å være oppmerksom på fuktigheten i treverket. Etter en regnskur kan treverket absorbere mye fuktighet, og å male på fuktig treverk kan føre til dårlig vedheft og resultere i avflassing av malingen eller beisen. 

En smart tilnærming er å låne en fuktmåler fra din lokale fargehandel for å sjekke fuktigheten i treverket. Hvis fuktigheten er over ca.15%, bør du vente til det er tørrere før du maler. Dette sikrer optimal vedheft og et varig resultat.

Når du maler på fuktig treverk, øker risikoen for at malingen eller beisen ikke fester seg ordentlig og begynner å flasse eller boble opp over tid. Å være tålmodig å vente til treverket er tilstrekkelig tørt vil bidra til å unngå slike problemer og sikre et jevnt og holdbart resultat.

Husk også at Tjæralin tilbyr et bredt utvalg av produkter som er utviklet for å fungere optimalt under ulike, nordiske forhold. Med Tjæralin kan du til og med male helt ned til minus 15 grader, noe som gjør det mulig å ta fatt på maleprosjektene dine selv når temperaturen faller. 

Ønsker du å finne din nærmeste Tjæralin-forhandler, kan du enkelt søke dem opp for å få de riktige produktene og rådene for ditt prosjekt. Lykke til med malingen, og husk å ta vare på huset ditt for et varig vakkert resultat!

Sjekk ut våre eksteriørprodukter

Nordiske hus må tåle mye. Kulde, nedbør og kraftig sol gjør at huset ditt må beskyttes for å holde lenge. Tjæralin har en lang historie med de naturlige bestanddelene i tretjære og linolje som trekker dypt inn i treverket. Med vår Tjæralin Beis og Dekkende får du grunning og toppstrøk i ett - du slipper å grunne og sparer ett strøk!
Del posten:

Relaterte saker: