Hvordan male huset?

Skal du male huset? Les hvordan her!
Når det blir godt og varmt i været og det meldes om sol og fint malevær, bør du være klar med malekosten. Kanskje du skal male huset eller hytta? Litt usikker på hvordan du maler? I denne saken finner du informasjon om hvordan du kan få et flott resultat. Husk at godt forarbeid er halve jobben!

Skal du male med Beis eller Dekkbeis?

Dette spørsmålet kan være lurt å stille seg før du kjøper maling. Tjæralin Dekkende er en dekkbeis som dekker treverket. Tjæralin Beis er en transparent beis, det vil si at du ser trestrukuren gjennom beisen og du fremhever treverkets naturlige utseende. Uansett hvilket Tjæralinprodukt du velger, kan du være trygg på at våre produkter beskytter og bevarer ditt hjem.

Tjæralin Beis kan legges rett på nytt treverk, du slipper egen grunning. Den har en høy glans og gir en fantastisk glød. Produktet er svært godt egnet for både nye og gamle trefasader. Det er et fargestabilt patentert produkt som er mindre påvirket av fuktighet/regn direkte etter påføring. Tjæralin Beis fremhever treverkets naturlige utseende og er drøy i bruk. Den inneholder tretjære, linolje og sopphindrende middel som gir gode overflateegenskaper og bevarer treverket. Tjæralin Beis kan overmales. Blandes i de aller fleste farger. 

Tjæralin Beis Matt kan legges rett på nytt treverk, du slipper egen grunning. Den har et naturlig og matt utseende. Produktet er svært godt egnet for både nye og gamle trefasader. Det er et fargestabilt patentert produkt som er mindre påvirket av fuktighet/regn direkte etter påføring.

Tjæralin Beis Matt fremhever treverkets naturlig utseende og er drøy i bruk. Den inneholder tretjære, linolje og sopphindrende middel som sikrer en god beskyttelse av treverket. Tjæralin Beis Matt kan overmales. Blandes i de aller fleste farger.

Tjæralin Dekkende er en oljebasert dekkbeis som kan legges rett på nytt treverk, du slipper egen grunning. Produktet er svært godt egnet for både nye og gamle trefasader. Det er et fargestabilt patentert produkt som er mindre påvirket av fuktighet/regn direkte etter påføring. Tjæralin dekker godt og er drøy i bruk. Den inneholder tretjære, linolje og sopphindrende middel som gir gode overflateegenskaper og bevarer treverket i dybden. Tjæralin Dekkende kan overmales. Blandes i de aller fleste farger.

Tjæralin Matt Dekkende er en matt oljebasert dekkbeis som kan legges rett på nytt treverk, du slipper egen grunning. Produktet er svært godt egnet for både nye og gamle trefasader. Det er et fargestabilt patentert produkt som er mindre påvirket av fuktighet/regn direkte etter påføring. Tjæralin dekker godt og er drøy i bruk. Den inneholder tretjære, linolje og sopphindrende middel som gir gode overflateegenskaper og bevarer treverket i dybden. Tjæralin Matt Dekkende kan overmales. Blandes i de aller fleste farger.

Slik maler du huset - trinn for trinn

Vi gir deg tips og råd til hvordan du får et flott resultat.

Når du har bestemt deg om det er beis eller dekkbeis du vil bruke kan du gå videre til selve jobben, nemlig å male!

Nytt treverk

Nytt treverk bør behandles før eller snarest mulig etter oppføring. Høvlet treverk bør rubbes før påføring. Materiale som har stått mer enn 3 uker bør stålbørstes og vaskes med Tjæralin Husvask for bedre vedheft. Trykkimpregnert tre behandles som nytt treverk, men det er spesielt viktig at saltutslag rengjøres grundig.

Tidligere beiset/malt treverk

Løs maling og løse trefibre må fjernes ved skraping/ stålbørsting før alt vaskes med Tjæralin Husvask innen behandling.   

1. Fjern gammel maling/beis på treverkoverflaten med malingsskrape eller stålbørste. 
2. Skrubb underlaget godt med Tjæralin Husvask for å fjerne skitt, forurensing og løs maling.
3. Skyll grundig med vann. Overflaten må være ren og tørr før behandling.
4. Påfør Tjæralin Dekkende sjenerøst. Tørt treverk er mer sugende og trenger mer Tjæralin.
5. Husk å mette endeveden grundig!
6. Tjæralin kan brukes fra -15°C til +40°C. Unngå beising i direkte sollys.
7. Før påføring av 2. strøk, sjekk at maling er tørr. Gni hånden på veggen, hvis det ikke smitter, kan du male.

 

Husk på husvasken

Vi anbefaler årlig husvask av huset ditt! Det er viktig å vaske av støv, sopp og annen forurensing som setter seg i overflaten på treverket og forringer treverkets utseende. Ved å gjøre dette vil du få et skinnende rent hus og vil mest sannsynlig kunne utsette malejobben et år til. Skulle det være slik at du skal male, anbefaler vi også husvask først. Maling sitter ikke like godt på skittent underlag! Overflatene må være rene for å sikre et jevnt og varig resultat.
Spar ett strøk - det lønner seg å velge Tjæralin!
Del posten:

Relaterte saker: