Hvordan male veggen inne?

Skal du male veggen? Les hvordan her!
Å gi hjemmet ditt en oppfriskning med ny maling kan virkelig forvandle rommets utseende og følelse. Når det gjelder å male innendørs, er valg av maling av stor betydning. En maling som både gir god dekk og en vakker finish er nøkkelen. Her gir vi deg en guide til hvordan du enkelt maler veggene innendørs.

Slik maler du veggen inne - trinn for trinn

Vi gir deg tips og råd til hvordan du får et flott resultat.
Forberedelser er nøkkelen

Før du begynner å male, er det viktig å forberede veggen ordentlig. Dette inkluderer å fjerne eventuelle spiker eller skruer, fylle eventuelle hull med sparkel, og slipe over grove overflater for å få en jevn, fin overflate. Vask veggene grundig med egnet vaskemiddel for å fjerne smuss og støv, og sørg for at de er helt tørre før du fortsetter.

Påføring av malingen

Når veggene er klargjort, er det på tide å begynne å male. Start med å røre godt i malingen for å sikre en jevn konsistens. Bruk en pensel til å male kantene og hjørnene, og deretter en rulle til å male resten av veggen. Påfør et jevnt lag med maling og sørg for å arbeide i små seksjoner for å unngå striper og ujevnheter. Vent til det første laget er helt tørt før du påfører et andre strøk for å sikre god dekning og en jevn finish.

  1. Forberedelse er nøkkelen: Før du begynner å male, sørg for at veggen er ren og jevn. Fjern eventuelle spiker eller skruer, fyll hull med sparkel, og bruk eventuelt litt sandpapir over grove overflater for å sikre en jevn finish.

  2. Beskytt gulv og møbler: Dekk til gulvet med f.eks malerduk, for å beskytte det mot gris og søl. Flytt møbler bort fra veggen eller dekk de til for å unngå søl.

  3. Bruk riktig utstyr: Velg riktig maleverktøy. En rulle er effektiv for store flater, mens en pensel er bedre egnet for kanter og hjørner, samt vinduskarmer og dører/lister. 

  4. Bruk maskeringstape: Bruk maskeringstape for å beskytte lister, vinduer og andre områder som du ikke ønsker å male. Dette gir deg skarpe kanter og et ryddig resultat.

  5. Rør malingen godt: Rør malingen grundig før du begynner å male for å sikre en jevn konsistens og fargefordeling.

  6. Påfør to strøk: For å oppnå en jevn og holdbar finish, påfør to strøk maling. Vent til det første strøket er helt tørt før du påfører det andre strøket.

  7. Arbeid i seksjoner: Del veggen inn i mindre seksjoner og arbeid deg systematisk gjennom hver del. Dette vil hjelpe deg med å unngå striper og ujevnheter.

  8. Mal med jevne bevegelser: Påfør malingen med jevne, overlappende bevegelser for å sikre god dekk og en jevn finish.

  9. Vær tålmodig: Ta deg tid og vær tålmodig når du maler. Å skynde seg kan føre til feil og ujevnheter som kan være vanskelig å rette opp senere.

  10. Rengjør utstyret: Etter at du er ferdig med å male, rengjør maleverktøyet grundig med vann eller egnet rengjøringsmiddel for å holde det i god stand til neste gang du trenger det.

 

Hvorfor velge Frøya Interiørmaling fra Tjæralin?

Frøyaserien består av høykvalitets interiørmaling med forskjellig bruksområde og glans. I denne serien finner du garantert det du trenger når du skal fornye hjemmet ditt! Eksklusiv maling som dekker godt og som virkelig gjør oppussing og fornying til et fornøyelig prosjekt.

Frøya Tak & Vegg er en akrylbasert vannfortynnbar interiørmaling som kan benyttes på underlag som bygningsplater, glassfiberstrie og smittefrie underlag av puss, betong og sparkelmasse. Kan også brukes på flater som tidligere er malt med latexmaling eller matt oljebasert grunning/maling. Tak & Vegg er vaskbar, lett å påføre, spruter ikke og har en god dekk. Frøya Tak & Vegg kommer i matt 02 og slikematt 10. 

Frøya Dør & List er en akrylbasert halvblank vannfortynnbar interiørmaling som kan benyttes på dører, lister, karmer, vinduer, møbler og trepaneler. Dør & List er en eksklusiv maling basert på ny teknologi med god glans. Malingen har meget god flyt, dekkevne og er enkel å påføre, samtidig som den er slitesterk.

Frøya Vegg & Panel er en silkematt vannfortynnbar interiørmaling som kan benyttes på underlag som bygningsplater, panel, glassfiber, miljøstrie, tapeter, sparkelmasse, mur og betong. Vegg & Panel har en meget god flyt, er enkel å påføre, dekker godt og er vaskbar.

Del posten:

Relaterte saker: