Hvordan vaske huset utvendig?

Vi anbefaler årlig husvask av huset ditt!
Vi anbefaler årlig husvask av huset ditt! Det er viktig å vaske av støv, sopp og annen forurensing som setter seg i overflaten på treverket og forringer treverkets utseende. Ved å gjøre dette vil du få et skinnende rent hus og vil mest sannsynlig kunne utsette malejobben et år til. Skulle det være slik at du skal male, anbefaler vi også husvask først. Maling sitter ikke like godt på skittent underlag! Overflatene må være rene for å sikre et jevnt og varig resultat.

Her er en praktisk guide til hvordan du vasker huset ditt!

Vaskeprodukter fra Tjæralin

Tjæralins vaskeprodukter er skapt for å gjøre rengjøringen enklere og mer effektiv. Fra våre allsidige såper og rengjøringsmidler til spesialiserte produkter for ulike overflater, tilbyr vi kvalitetsløsninger som sikrer grundig rengjøring og et strålende resultat. Uansett om du skal vaske terrassen, huset eller eller fjerne maling, har Tjæralin det rette produktet for oppgaven.

Våre vaskeprodukter

Tjæralin hjelper deg å finne det rette produktet til ditt bruk.

Tjæralin anbefaler årlig husvask og Tjæralin Husvask er spesialutviklet for vask av husfasader. Støv, sopp og annen forurensing setter seg i overflaten på treverket og forringer treverkets utseende. En årlig husvask er avgjørende for husets langsiktige tilstand. Den brukes i anbefalt dosering 1:10 ved årlig renhold.  

Tjæralin Soppvask kan brukes som desinfiseringsmiddel og til fjerning av grønnalger og svertesopp. Den kan brukes på husfasader, gjerder, terrasser, trapper, utemøbler osv. Som desinfiseringsmiddel skal den ikke skylles av etter påføring. 

Tjæralin Kraftvask er et kraftig vaskemiddel for ekstra skitne fasader før ommaling. Det løser fett, olje, sot og annet smuss og er godt egnet for trefasader som er tidligere behandlet/malt, eller trefasader som har stått lenge ubehandlet før de skal beises eller males. 

Tjæralin Terrasserens er et drøyt og effektivt vaskemiddel som er utviklet for terrasser, trapper og utemøbler. Vi anbefaler en årlig vask av terrassen med Tjæralin Terrasserens før påføring av Tjæralin Terrassebeis og Tjæralin Treolje. Den brukes ufortynnet og er svært enkel i bruk. Spray på, og spyl av. 
Uni Rens 1-2-3 er et svært effektivt universalprodukt. Det kan brukes som malingsfjerner, soppvask og husvask i ett. Det leveres konsentrert i 1 og 5 liters emballasje, og tynnes i forhold til bruksområde. Unirens 1-2-3 er svært kraftig, så vær oppmerksom på at såperester skylles grundig vekk etter påføring. 

Slik vasker du huset - trinn for trinn

Vi gir deg tips og råd til hvordan du får et flott resultat.
1. Planlegg og forbered

Før du begynner, må du sørge for å ha alt du trenger. Dette inkluderer vannslange eller bøtte, Tjæralin Husvask, børste eller svamp, skraper eller spatler for å fjerne løs maling, og eventuelt en høytrykkspyler for vanskelige flekker.

 
2. Start fra toppen

Arbeid alltid ovenfra og ned når du vasker huset. Dette hjelper deg med å unngå å skitne til allerede rengjorte områder når du jobber deg nedover. Skal du kun vaske huset og ikke male.

 

3. Fjern løs maling og smuss

Bruk en skrape eller spatel for å fjerne eventuell løs maling fra overflatene. Deretter kan du bruke en børste eller svamp sammen med Husvask eller Unirens for å vaske bort smuss, støv, og andre forurensninger. Vær spesielt nøye med områder som er spesielt skitne eller utsatt for mugg og soppvekst.

 

4. Vær forsiktig med høytrykkspyleren

Høytrykkspyleren kan være et nyttig verktøy for å fjerne hardt sittende smuss og flekker, men det er viktig å bruke den med forsiktighet. Det høye trykket kan skade eller fjerne malingen, spesielt hvis den allerede er løs eller skadet.

 

5. Skyll grundig

Etter at du har vasket huset grundig, må du sørge for å skylle alle overflatene grundig med rent vann for å fjerne eventuelle såperester. Dette vil forhindre at såperester påvirker malingens vedheft.

 

6. Tørk grundig

La huset tørke helt før du begynner å male. Dette sikrer at malingen fester seg ordentlig og gir et jevnt og varig resultat4. .

Husk på terrassevasken

Terrassen er ofte utsatt for smuss, støv og andre forurensninger som kan samle seg på overflaten over tid. Å vaske terrassen grundig fjerner dette, noe som sikrer at beisen påføres en ren overflate uten urenheter.

Tjæralin Terrasserens er et drøyt og effektivt vaskemiddel som er utviklet for terrasser, trapper og utemøbler. Vi anbefaler en årlig vask av terrassen med Tjæralin Terrasserens før påføring av våre terrasseprodukter. Den brukes ufortynnet og er svært enkel i bruk. Spray på og spyl av.

Tjæralin har produktene du trenger!

Det lønner seg å velge Tjæralin.