Mal dører og lister i samme farge som veggen

Mange maler vegger og tak i flotte farger og lar listene være som de alltid har vært: hvite. Men fler og fler er lei av at listene skiller seg ut og er ute etter et mer helhetlig inntrykk. Så hva med å male dørene og listene i samme farge som veggene? Å male dem i samme farge som veggene gjør at de blender seg inn og skaper et mer harmonisk utrykk.

Dette er et triks interiørdesignere bruker i små rom, smale ganger med mange dører, og rom med lavt tak. Et lite rom vil visuelt virke mer romslig fordi de hvite listene eller dørene ikke er der for å stoppe øyet når du ser deg rundt i rommet. Når du ser nedover en gang med flere dører, «popper» ikke alle dørene ut mot deg hvis de smelter sammen med veggene. Har du et rom med lavt tak vil også maling av gulvlister og taklister få rommet til å virke høyere.

 

Her er et par tips for maling av dører og lister i samme farge som veggen:

  • Hvis du bare vil ha litt kontrast, kan du går for en nyanse lysere eller mørkere for listverk og dører. Dørene vil fortsatt blende inn med veggene.
  • På veggene kan man gå for en matt finish og på listene og dørene halvglans.

Sjekk ut vår interiørserie Frøya

Den inneholder malingen du trenger enten du skal male et tak, en vegg, en dør eller en list. Eksklusiv maling som dekker godt og som virkelig gjør oppussing og fornying til et fornøyelig prosjekt.

Under kan du få litt inspirasjon. Her er noen rom hvor vegger, dører og lister er malt i samme farge:

Foto: Shutterstock

Ikke utelukk hvitt på hvitt. Hvis du vil holde det rent kan du male alt hvitt. Det gir et friskt, rent utrykk som gjør at møblene og pyntegjenstandene dine kan ta sentrum. Gjør det litt varmere ved å hente inn farger og legge til noen naturlige teksturer.

Foto: Shutterstock

Mal dør, vegg, lister og karmer i samme farge. Harmonien blir som kunst i seg selv!

Foto: Shutterstock

Selv om den er malt i samme farge som veggene, gir den enkle stukkaturen dette rommet et moderne og sofistikert utseende. Hvis stukkaturen hadde blitt malt i en kontrastfarge, ville det forandret stemningen i dette rommet helt, og sannsynligvis ville det ha blitt litt for masete i forhold til stilen rommet har.

Foto: Shutterstock

Lette gardiner og lyse elementer sørger for at det grå i dette rommet ikke blir for tungt. Det beige maleriet hjelper virkelig til med å lysne opp rommet. Det samme gjør det naturlige lyset gjennom vinduet.

Del posten:

Relaterte saker: